Malzemeler:
2 su bardağı irmik
4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
2.5 su bardağı süt
Yapılışı:
Yağı, irmiği ve fıstıkları bir tencerede fıstıklar kızarmış bir renk alana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Sonra şeker ve sütü ilave ederek karıştırıp kısık ateşe alarak kapağını örtün. 5 dakika sonra suyunu çektiğinde bir daha karıştırın. 5 dakika daha bekleyip bir kere daha karıştırıp ateşten alip 15 dakika kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakın. Servis tabağına dondurma kepçesiyle şekillendirerek dizip ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.