Translate

29 Eylül 2015 Salı

Yeşim'in Karışık Tahıl Çorbası


Bu çorba tek başına yemek olacak malzemelere ve besin değerine sahip. Tembellik yapmak istediğiniz soğuk pazar öğleden sonralarında, battaniye, koltuk, televizyon  üçlüsü ile içinizi ısıtmak için harika.


Malzemeler:

2 bardak karışık tahıl (kırmızı mercimek, yeşil mercimek, kuru fasülye, barbunya fasülyesi, nohut)
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
100 gram kıyma
1 bardak hazır erişte makarnası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı karabiber
Tuz
Çorba kıvamında olacak kadar kaynar su ilavesi

Yapılışı:

Fasülye ve nohutları 10 dakika sıcak suda kaynatıp ateşten alarak kapağı kapalı olarak yarım saat bekletin. İnce doğranmış soğan ve sarımsakları sıvıyağda kavurun, kıymayı da ilave ederek kavurun. Daha sonra fasulyelerin ve nohutların suyunu süzüp çiğ mercimeklerle beraber kıymalı sarımsaklı soğanlara ekleyin. Salça, tuz karabiber ve pul biberi de ilave ederek çorba kıvamına gelecek kadar kaynar su ilave edin ve tüm malzemeler yumuşayana kadar pişirin. Tahıllar suyu çektikçe kaynar su ilave edin. En son 10 dakikasında ise erişte makarnalarını ekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.