İki ince somon balığı filetosu
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, kırmızı biber
Salatası için:
1 yaprak marul
1 avuç roket
Yarım halka halka doğranmış soğan
1 domates
1 limon
1 kaşık sızma zeytinyağı
1 kaşık balsamik sirke
Yapılışı:
Marulu elle üç dört parçaya bölüp tabağın kenarına döşeyin. Üzerine roket yapraklarını ve soğanı koyup en üstüne de domatesleri yerleştirin. Limonun yarısını iki parçaya bölerek tabağın kenarına koyun. Diğer yarısını salatanın üzerine sıkın. Zeytinyağı, tuz ve balsamik sirke gezdirin. Kapaklı bir tavaya 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağını koyup kızdırın. Somonları tuz ve biber ektikten sonra tavaya koyup kapağını kapatın. Her yanını kızartıp hemen salatanın yanında servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.