Malzemeler:
Rostoluk koyun budu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı acı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı köfte baharı
Yapılışı:
Tüm baharatları bütün budun üzerine serpiştirin. Fırın tepsisine koyup üzerini aliminyum folyo ile kapatın. 200 derece ısıtılmış fırımda 20 dakika piştikten sonra ısıyı 180 dereceye düşürerek maşa ile tutunca ip ip ayrılacak kadar yumuşaklığa gelinceye kadar yaklaşık 2.5 saat pişirin. Bu aşamada etin altı üstü iyice kızarmış ve kesmeye gerek olmadan lime lime ayrılır kıvamda olması gerekiyor. Adından da amlaşıldığı gibi 'pulled' yani çekilerek bölünmüş olarak pilav ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.