Translate

14 Ocak 2013 Pazartesi

Thai sarı curry tavuk

Thailand tatilimdeki tatlari evimde de yaratmak istedim ve bu cok pratik yemegi kesfettim. Buzlukta her zaman tavuk ve de kilerimde birkac kavanoz yellow curry sosu ve konserve hindistan cevizi bulunduruyorum. Yemek yapmaya zamanim ve enerjim olmadigi gunlerde sihirli bir ziyafete donusuyor bu malzemeler. Normalde curry baharatini evde yapmak cok fazla sayida baharati alip karistirmayi gerektiriyor. Bu sekilde yapmak isterseniz diger tavuk curry tarifimi uygulayabilirsiniz. Ama bu tarif hazir yellow curry sosu ve bir kutu (400 ml) hindistan cevizi sutuyle yapiliyor.
Malzemeler:
500 gr tavuk but eti
3 yemek kasigi sivi yag
4 yemek kasigi dolusu yellow curry sosu
400 ml hindistan cevizi sutu
3-4 dal kisnis (coriander)
 Yapilisi:
Tavuklari kucuk kup seklinde dograyin. Sivi yagin icinde suyunu salip yine cekene kadar kavurun. Sosu ve hindistan cevizi sutunu ilave edip karistirin, 10 dakika orta hararetli ateste kapagi kapali olarak pisirin. Kisnis yapraklari ve pirinc pilavi ile servis yapin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.