Translate

14 Ocak 2013 Pazartesi

Kiymali Pogaca

 
Hamur malzemeleri:
 4.5 su bardagi un
250 gr tereyagi ve sivi yag karisimi (yari yariya)
 1+1/5 dolu yemek kasigi kuru maya (20 gr) 2 yumurta
2+2/3 tatli kasigi seker
 2 cay kasigi tuz
3/4 su bardagi ilik sut
 uzerine surmek icin 1 yumurta sarisi

Ic malzemeleri ve yapilisi:
 150 gr kiyma
2 yemek kasigi sivi yag
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi kirmizi biber
1 cay kasigi salca
1/2 cay kasigi tuz
1 avuc dogranmis maydanoz

Sivi yagin icinde kiymayi suyunu salip ta yine cekene kadar kavurun. Baharatlari, tuzu ve salcayi ilave edip atesten alin. Ince dogranmis maydanozlari da ilave edip karistirin.

Yapilisi: Unu derin bir kaba koyup ortasini cukur gibi acin, buraya ilik sut, seker ve mayayi koyup elinizle maya eriyene kadar karistirin. Sonra diger hamur malzemelerini de ilave edip yogurun, uzerini kapatip 1.5 saat mayalandirmaya birakin. Hamur iki kati hacmine ulasinca, yumurta buyuklugunde parcalar bolerek merdaneyle avuc buyuklugunde acip ortasina ic malzemesinden koyup diger yarisini yarim daire seklinde uzerine kapatin, kenarlarini hafifce bastirin. Yaglanmis tepsiye dizip tepsi mayalanmasi icin 20 dakika daha bekletin. Sonra uzerine yumurta sarisini surerek 2oo derece isitilmis firina surun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.