Translate

1 Aralık 2012 Cumartesi

Yesim'in Muzlu Keki



Tezgahin uzerinde kararmaya yuz tutmus muzlari, buzdolabina kaldirip kurtarmaya calistim once. Okullarin tatiline iki hafta kala, raporlar, karneler hersey ustuste geldigi icin zamanim ve enerjim sadece aksam yemegini hazirlamaya yetti bu siralar. Bu yuzden tabiki muzlar karardikca karardi. Kabuklari cikolata rengine donen muzlar bugun tamamen kendime ait bir tarif yaratmama neden oldu. 4 muzu 1 bardak sutle pure haline getirdim. Esmer seker kullandim 1 bardak. Sonradan anladim ki yarim bardak yeterli olurmus. Ama yine de hamurun tatli tadini biraz kirmak icin bahcemdeki limon agacindan 1 limonun suyunu ilave ettim. Kokusunu da katmasi icin kabugunu da rendeledim. Hamuru cig cig yenecek kadar guzel seker ve eksilik dengesiyle harika bir tad elde ettim. Bu arada bir püf noktayı keşfettım. Bazı keklere süt bazılarına yoğurt konması dıkkatinizi çekmiştir. Aynı tarifte hem sütü hem yoğurdu deneyen birisi olarak farkı keşfettim. Eğer dışı yumuşak içi süngerimsi bir kekse istediğiniz süt koyun. Ama içi yine yumuşak ama koparınca sünger gibi değil de hafiften ufalanan, ve dışında yani kalıba değen yerlerinde, yarım cm bısküvimsi bir çıtırlıksa sevdiğiniz yoğurt koyun. O dışındaki çıtır çıtırlığı sevdiklerinden dolayı kek tarifimi isteyen çok oluyor. İste tarifi...

Malzemeler:
4 cok olgunlasmis muz
1 bardak esmer seker
2 yumurta
3/4 cay bardagi siviyag
2.5 su bardagi un
1 yemek kasigi vanilya
1 yemek kasigi kabartma tozu
1 su bardagi sut
1 su bardagi iri dovulmus ve kavurulmus ceviz
1 limon kabugu rendesi
1 limon suyu

Yapilisi:
Muzlari ve sutu parcalayicida pure haline getirin. Cevizleri irice dovup kavurun. Genis bir kaba yumurtalari, sekeri, muzlu karisimi, vanilyayi, unu, kabartma tozunu, siviyagi koyup mikserle 3 dakika karistirin. Sonra bir limonun kabugunu rendeleyip, limonun suyunu ve cevizleri ilave edip kasikla karistirip yaglanmis kek kalibina dokup onceden isitilmis 180 derece firinda pisirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.