Translate

25 Kasım 2012 Pazar

Thai Curry

 


 Bu tarif icin Yellow curry paste (sari curry sosu) gerekiyor. Bu kuru curry tozundan cok farkli. Yoksa curry yemegi icin onlarca ayri baharat koymak gerekir. Supermarketlerde kucuk kavanozlarda satiliyor ve curry yapmanin en pratik yolu ve de tadi inanilmaz guzel. Hint curry'den ziyade daha cok Thai curry tadinda. Bahcemden taze kisnis ise olmazsa olmazlardan.

Malzemeler:

2 yemek kasigi siviyag
500 gr dana eti
5 yemek kasigi sari curry sosu
400 ml hindistan cevizi sutu

Yapilisi:
Dana etini kucuk parcalara kesip siviyagda suyunu cekene kadar kavurun. Curry sosunu ilave edip 2 dakika karistirarak pisirmeye devam edin. Hindistan cevizi sutunu de uzerine dokup karistirin ve tencerenin kapagini kapatip 10 dakika kisik ateste pisirin. Yanina pilav uzerine taze kisnis ile servis yapin.





1 yorum:

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.