Bu corek cok pratik hemen ortaya cikarabileceginiz bir hamur isi. Tamamen dogaclama ortaya cikti yine ve hemen yazdim. Tadi mukemmel, agizda ufalanan bir corek oldu.
Hamur malzemeleri:
2 su bardagi un
1/3 su bardagi sut
1 yemek kasigi kabartma tozu
1 cay kasigi tuz
2 tatli kasigi seker
125 gr tuzsuz tereyagi
1 cay bardagi sivi yag
Uzerine surmek icin:
1 yumurta sarisi
Ic malzemeleri:
100 gr kiyma
Bir tutam dogranmis maydanoz
Yarim cay kasigi karabiber
Yarim cay kasigindan az pul biber
Yarim cay kasigi tuz
1 cay kasigi salca
2 yemek kasigi sivi yag
Yapilisi:
Hamur malzemelerinin hepsini bir kapta elle karistirip yogurun. Uzerini kapatip ic malzemelerini hazirlayana kadar dinlendirin. Firini 180 dereceye getirip isitin. Bir tavaya 2 kasik sivi yagi, kiymayi, karabiber, pulbiber ve tuzu koyup suyunu cekene kadar kavurun. Atesi kapatmadan salcayi da katip karistirin. Atesten alinca dogranmis maydanozlari ilave edip karistirin. Hamurdan cevizden buyukce parcalar koparip elinizde yuvarlayin. Ortasini yassiltip cukurlastirip icine 1 tatli kasigi kiymadan koyun. Dikkatlice kiymalar kaybolacak sekilde kapatip top seklinde tekrar yuvarlayin. Hic uzerini yassiltmadan yaglanmis tepsiye dizip uzerine yumurta sarisi surun. Isinan firinda kizarana kadar pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.