Translate

20 Kasım 2010 Cumartesi

Sis kebap

 
Malzemeler:
800 gr. parca kuzu eti
15 adet mantar
2-3 adet dolmalik veya 7-8 sivri biber
Etin terbiye sosu icin:
1 sogan,
1 dis sarimsak
1 tatli kasigi salca
1 cay kasigi biber salcasi
5-6 kasik zeytinyagi
Yarim limon suyu
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Yapilisi:
Soganlari ve sarimsagi parcalayiciya koyarak suyu cikana ve puremsi bir hale gelene kadar 20-30 saniye calistirin. Yarim limonun suyunu (etin yumusamasi icin) ve diger butun malzemeleri parca etlerle karistirin. Irice kesilmis biberleri ve butun mantarlari da etlerle beraber bu karisima katin. Yaklasik iki saat kadar bekletin. Sislere takip mangalda pisirin.                                                             
                                                               
                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.