Translate

6 Kasım 2010 Cumartesi

Bruschetta

Malzemeler:

6 dilim ekmek
6 top bocconcini peyniri
6 cherry domatesi
6 siyah zeytin
Suslemek icin taze feslegen
3-4 kasik sizma zeytinyagi
2 dis sarimsak
kuru nane
taze cekilmis karabiber
tuz

Yapilisi:
Ekmekleri bir tepsiye koyup biraz isinmasi icin 200 derecede isitilmis firina surun. Yaklasik 5-10 dakika altini ustunu cevirerek hafifce kizarmasini saglayin. Bu arada sarimsagi dovup zeytinyagiyla karistirin. Ekmekleri firindan cikarip bir fircayla sarimsakli yagi uzerlerine surun. Her bocconcini peynir topunu 4 dilime ayirip ekmeklerin uzerine yerlestirin. Domatesleri de 3-4 dilime kesip onlari da uzerine koyun. Zeytinlerin cekirdeklerini cikarip iki uc parcaya keserek onlari da yerlestirin. Uzerine tekrar zeytinyagindan surup nane tuz ve iri cekilmis karabiber serpistirin. 200 derece firina tekrar surup yaklasik 10 dakika iyice isinana ve kizarana kadar bekletip, firindan cikinca feslegen yapraklariyla susleyerek sicak servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.