Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
27 Eylül 2009 Pazar
Mercimek Corbasi
Malzemeler:
2 su bardagi kirmizi mercimek
3 yemek kasigi sivi yag
1 sogan
12 su bardagi su
1 su bardagi tavuk suyu veya yumurta buyuklugunde bir parca kiyma
2 yemek kasigi un
1/4 cay kasigi pul biber
1/4 cay kasigi karabiber
1 yemek kasigi salca
Servis icin uzerine:
5-6 dilim bayat ekmek
1 dis ince rendelenmis sarimsak
1 tatli kasigi kuru nane
1 yemek kasigi tereyagi
1 yemek kasigi siviyag
Yapilisi:
Tencereye siviyagi koyup ince dogranmis sogani kavurun. Tavuk suyu yerine kiyma kullanacaksaniz bu asamada kiymayi da kavurun. Unu ilave edip 1-2 dakika birlikte kavurun. Sonra yikanmis mercimegi, salcayi, arzuya gore tuzu, pulbiber ve karabiberi koyup biraz karistirin. Uzerine suyu, kiyma koymadiysaniz tavuk suyunu, 12 bardak suyu da ilave edip kaynayana kadar karistirin. Kaynayinca tencerenin kapagini kapatip kisik ateste mercimekler ezilene kadar pisirin. Sonra el blender'i ile corbayi karistirip ezilmesini saglayin. Blender yoksa suzgecte kasikla ezerek en son kalanlari yine corbaya katabilirsiniz. Blender ile yapinca daha puruzsuz bir kivam oluyor.
Ayri bir tavaya tereyagini, siviyagi, rendelenmis sarimsagi ve naneyi koyup yagi eriyene kadar karistirin. Sonra kucuk kuplere dogranmis ekmekleri koyup karistirarak kizartin. Tabaklara konuldugunda kizaran ekmeklerle servis yapin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.