Translate

27 Eylül 2009 Pazar

Mercimek Corbasi

Malzemeler: 2 su bardagi kirmizi mercimek 3 yemek kasigi sivi yag 1 sogan 12 su bardagi su 1 su bardagi tavuk suyu veya yumurta buyuklugunde bir parca kiyma 2 yemek kasigi un 1/4 cay kasigi pul biber 1/4 cay kasigi karabiber 1 yemek kasigi salca Servis icin uzerine: 5-6 dilim bayat ekmek 1 dis ince rendelenmis sarimsak 1 tatli kasigi kuru nane 1 yemek kasigi tereyagi 1 yemek kasigi siviyag Yapilisi: Tencereye siviyagi koyup ince dogranmis sogani kavurun. Tavuk suyu yerine kiyma kullanacaksaniz bu asamada kiymayi da kavurun. Unu ilave edip 1-2 dakika birlikte kavurun. Sonra yikanmis mercimegi, salcayi, arzuya gore tuzu, pulbiber ve karabiberi koyup biraz karistirin. Uzerine suyu, kiyma koymadiysaniz tavuk suyunu, 12 bardak suyu da ilave edip kaynayana kadar karistirin. Kaynayinca tencerenin kapagini kapatip kisik ateste mercimekler ezilene kadar pisirin. Sonra el blender'i ile corbayi karistirip ezilmesini saglayin. Blender yoksa suzgecte kasikla ezerek en son kalanlari yine corbaya katabilirsiniz. Blender ile yapinca daha puruzsuz bir kivam oluyor. Ayri bir tavaya tereyagini, siviyagi, rendelenmis sarimsagi ve naneyi koyup yagi eriyene kadar karistirin. Sonra kucuk kuplere dogranmis ekmekleri koyup karistirarak kizartin. Tabaklara konuldugunda kizaran ekmeklerle servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.