Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
24 Temmuz 2009 Cuma
Karidesli yesil salata
Malzemeler:
Karisik salata yapraklari (kivircik, marul, ispanak, roka, kirmizi marul)
10 adet kucuk karides
1 avakado
2 domates
8-10 siyah zeytin
1 salatalik
Yapilisi:
Marul yapraklarini duz bir salata tabagina yerlestirin. Avakadoyu dilimlere kesip kararmamasi icin uzerine limon suyu gezdirin. Onlari da zevkinize gore yerlestirin. Karidesleri zeytinyaginda az tuzla hafifce kizartin. Soguyunca marullarin uzerine yerlestirin. Domatesleri, salataliklari ve zeytinleri de koyup, sosunu dokun.
Sosu icin:
1/2 limon suyu
1/4 cay bardagi zeytinyagi
3 yemek kasigi beyaz sarap veya uzum sirkesi
1/2 cay kasigi hardal
arzuya gore tuz
(Hepsini kucuk bir kavanoza koyup calkalayin, ve servisten hemen once salataya dokun.)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.