Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
22 Mayıs 2009 Cuma
Kuru kofte
Malzemeler:
500 gr kiyma
1 sogan (suyu cikacak derecede rendelenmis veya parcalayicida pure haline getirilmis
1 kucuk dis dovulmus sarimsak
3-4 dilim ekmek (parcalayicida ufalanmis)
1 tatli kasigi salca
1/2 domates rendesi
1 tutam maydanoz
1 yumurta
1 yemek kasigi sivi yag
1 tatli kasigi kofte bahari
1 cay kasigi kimyon
1 cay kasigi karabiber
1/2 cay kasigi pul biber
1/2 cay kasigi kirmizi biber
arzuya gore tuz
Kizartmak icin sivi yag
Yapilisi:
Karistirma kabina kiymayi, yumurtayi, ezilmis sogani ve dovulmus sarimsagi, domates rendesini, salcayi, ufalanmis ekmekleri, maydanozu, sivi yagi ve tuzla baharatlari koyup, iyice yogurun. Oval yassi kofte sekli verin. Kizgin yagda kizartin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.