Translate

30 Mayıs 2009 Cumartesi

Dugum pogaca

Malzemeler: 2 yumurta 3/4 su bardagi sivi yag 2 yemek kasigi tereyagi 1 su bardagi yogurt 2 su bardagi sut 2 yemek kasigi kuru maya 2 cay kasigi kabartma tozu 2 tatli kasigi tuz 1 tatli kasigi toz seker kulak memesi yumusakligina gelene kadar un ilavesi Ic malzemeleri: 1 kase elle ufalanmis beyaz peynir 1 avuc maydanoz 1 yumurta Uzerine: 2 yumurta sarisi susam, corek otu Yapilisi: Ekmek makinaniz varsa, hamur hazirlama ayarinda hamur malzemelerini koyup, hamuru o sekilde hazirlayip 1.5 saat kadar mayalandirin. Yoksa, derin bir kabin icine once islak malzemeleri koyup elle karistirip, yavas yavas unu ilave ederek , kulak memesi yumusakligina gelince, 5 dakika kadar yogurup, uzerini ortup ilik bir yerde mayalandirin. 1.5 saat kadar beklemesi gerekiyor. Sonra peynirleri bir kasede ufalayip maydanozu ince dograyin, 1 yumurtayi da uzerine kirip catalla karistirin. Mayalanmis hamurdan yumurta buyuklugunde parca koparin. sosis seklinde rulo yapin, sonra merdaneyle uzerini avuc icin genisligine gelene kadar duzleyin. Ortasina uzunca icten yerlestirin, tekrar katlayip sarip sosis haline getirin. Biraz da cekerek uzatin ve ip baglar gibi bir kere baglayin. Boylece dugum seklinde pogacalar olacak. Tum hamuru ve ici bu sekilde yapmaya devam edin. Yaglanmis tepsilere dizin. 20 dakika tepside mayalansin, sonra cirpilmis yumurta sarilarini dugumlerin uzerine surun. Bazilarina susam, bazilarina corek otu serpin. 180 derece isitilmis firinda ustleri kizarana kadar pisirin. Sicacik servis yapin. Sogudugunda tekrar firinda isitirsaniz yeni pismis gibi olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.