Translate

29 Ocak 2009 Perşembe

Kiymali Patatesli Kol Boregi

Malzemeler: 5 yufka 2 yemek kasigi sivi yag 1 yemek kasigi tereyagi 200 gr kiyma 1 buyuk patates 2 kuru sogan 1 tatli kasigi karabiber pul biber 1 tatli kasigi tuz dogranmis maydanoz Sosu icin: 2 yumurta 2 su bardagi sut 1+1/4 cay bardagi sivi yag Uzeri icin: 1 cirpilmis yumurta sarisi biraz susam ve corek otu Yapilisi: Tavaya sivi yag, tereyegi ve ince dogranmis soganlari koyup yumusayana kadar kavurun. Kiymayi da ilave edip suyunu cekene kadar kavurun. Patatesin kabuklarini soyup cig olarak rendeleyin. Kiymali sogana ilave edip, karistirarak patatesler pisene kadar kavurmaya devam edin. Tuzu, karabiberi, pulbiberi, tuzu ve dogranmis maydanozlari ilave edip atesten alin. Dikdortken vaya kare bir tepsiyi sivi yag ile yaglayin. Yufkanin birisini tezgahin uzerine serin. Uzerine cirpilmis yumurta sut ve siviyagi karisimindan her yerine surun. Yufkanin ust kenarindan tutarak ust kenar yufkanin ortasina gelene kadar bir kere katlayin. tekrar katli kisima sostan surun. Tavadaki kiymali patatesli ici bese bolun, bir tanesini, serili yufkanin alt yarisina doseyin. Yanlari dokulmemesi icin ice katlayarak, alt ucundan rulo seklinde sarmaya baslayin. Olusan uzun ruloyu tepsinin boyuna gore kesip yanyana olarak yerlestirin. Butun yufkalarla ayni islemi yapin. En uste sosun kalanini dokun. Bir cirpilmis yumurta sarisini fircayla uzerine surun. Bir siraya susam, bir siraya corek otu serperek guzel bir gorunum elde etmis olursunuz. 180 derece isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.