Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
6 Ağustos 2008 Çarşamba
Findikli un kurabiyesi
Malzemeler:
4 su bardagi un
4 yemek kasigi (tepeleme) bugday nisastasi
220 gr. tuzsuz tereyagi
1 cay bardagi siviyag
2 damla vanilya esansi
1 su bardagi pudra sekeri
1/2 su bardagindan biraz az sut
Uzerlerine birer tane koymak icin findik (kurabiye sayisi kadar)
Uzeri icin:
1/2 cay bardagi pudra sekeri
Yapilisi:
Tereyagini yumusatin, elinizle tereyagi, siviyag, sut, vanilya esansini karistirip 4 su bardagi unu ve 4 yemek kasigi nisastayi ilave edin. Ele yapismayacak kivama gelene kadar yogurun. Yagli kagit serilmis tepsiye (yoksa tepsiyi yaglayarak tepsiye) yumurtadan biraz kucuk parcalar koparip top seklinde yuvarlayin. Uzerini bastirmadan oylece tepsiye dizin. Ortalarina birer findik yerlestirip, 180 derece isitilmis firinda cok fazla kizartmadan kokusu cikana kadar pisirin. Uzerine pudra sekeri eleyip servis yapin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.