Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
20 Temmuz 2008 Pazar
Cevizli kurabiye
Malzemeler:
125 gr tuzsuz tereyegi ve 125 gr sivi yag karisimi (margarin kullanmadigim icin tereyegini sivi yagla karistiriyorum)
1 su bardagi pudra sekeri
1 cay bardagi yogurt
4 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi vanilya
Uzeri icin:
1/2 cay bardagi sivi yag
1 avuc iri kirilmis ceviz
Yapilisi:
Tereyagini biraz yumusatin, sivi yag, pudra sekeri, yogurt, un, kabartma tozu ve vanilyayla beraber yogurun. Cevizden hafifce buyuk parcalar koparip top gibi yuvarlayin, uzerini yassilastirmadan bir yuzunu once yaga sonra iri kirilmis cevize bastirarak cevizlerin yapismasini saglayin. Yaglanmis firin tepsisine dizin. 180 derece isitilmis firinda, ustleri kizarana kadar pisirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.