Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
3 Temmuz 2008 Perşembe
Kaplanmis karnabahar kizartmasi
Malzemeler:
1 butun karnabahar
3 yemek kasigi un (tepeleme)
3 yumurta
1/4 su bardagi sut
1 cay kasigi tuz
1/4 cay kasigi karabiber
1/4 cay kasigi kirmizi biber
Kizartmak icin siviyag
Sosu icin:
1 kase yogurt
1 dis ezilmis sarimsak
az tuz
Yapilisi:
Karnabahari cicek seklinde kucuk parcalara kesin, mikrodalga firinda 3 yemek kasigi su ilavesiyle kapagi yari kapali olarak 8 dakika kadar hafifce yumusayana kadar haslayin. (Hala dagilmadan diri olacak sekilde) Bir kapta yumurtalari unu, tuzu, baharatlari, sutu telle cirpip bulamac kivamina getirin. Sonra suzdugunuz karnabaharlari bu karisima bulayip kizgin yagda kizartin. Ezilmis sarimsakla yogurdu karistirip birlikte servis yapin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.