Translate

18 Mayıs 2008 Pazar

Kiymali borek

Malzemeler: 5 yufka 3 yemek kasigi siviyag 300 gr kiyma 1 buyuk kuru sogan 1 tutam maydanoz 1 tatli kasigi karabiber 1 tatli kasigi tuz 1/4 cay kasigi pul biber Sos malzemeleri: 1+1/4 cay bardagi siviyag 3 yumurta 2 su bardagi sut Yapilisi: Siviyagi tavaya koyarak, ince dogranmis soganlari soteleyin. Sonra kiymayi da ilave edip suyunu cekene kadar kavurun. Atesten alinca, karabiberi tuzu, pulbiberi, dogranmis maydanozlari karistirip, sogumaya birakin. Firin tepsisini siviyagla yaglayin. Yufkanin birisini kenarlardan tasacak sekilde doseyin. Sutlu sostan 4-5 kasik koyup fircayla yayin. Yufkanin ikincisini ortadan bolup, kiris kiris olacak sekilde buzerek bir kat doseyin. Tekrar sostan dokup yayin. Diger yariyi da ayni sekilde buzerek yerlestirin. Sostan surerek ic harcinin yarisini yayin. Ucuncu yufkayi da ikiye bolup her birini koyup sos surun, sonra kalan ic harcini uzerine yayin. Sonuncu yufkaninda yarisini koyup sosladiktan sonra kenarlardan sarkan yufkayi ortaya dogru kapatin. En son kalan yarim yufkayi da duzgunce hafif buzerek en uste koyup, kalan sosun hepsini uzerine dokun. Susam veya corek otu serpip 200 derece isitilmis firinda kizarana kadar pisirin. Firindan cikar cikmaz uzerine biraz soguk su serpip, temiz bir bezle kapatip, biraz bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.