Translate

2 Nisan 2008 Çarşamba

Yesim'in vanilya kremali armut tatlisi

Malzemeler: 6 sertce ama olgun armut 4 tane cekirdegi cikarilip kucuk dogranmis hurma 1 avuc iri dogranmis ceviz 1 yemek kasigi dolusu kayisi receli veya marmelati 2 yumurta sarisi (1 yemek kasigi suyla cirpilmis) serpistirmek icin 1-2 yemek kasigi seker Vanilyali krema: 125 ml krema 125 ml sut 3 yumurta sarisi 40 gr kahverengi seker 2 yemek kasigi pirinc unu Hamur malzemeleri: 100 ml ilik sut 150 gr tuzsuz yumusatilmis tereyagi 300 gr un 3 yemek kasigi seker 1 yemek kasigi kabartma tozu (Arzu ederseniz hazir acilmis tatli hafif sekerli hamur kullanabilirsiniz) Yapilisi: Armutlarin sapli ucundan degilde alt kismindan ince bir bicakla ic kismini oyarak cikarin. Kucuk dogranmis hurmalari, dogranmis cevizi ve kayisi marmelatini bir kasede karistirin. Icleri cikarilmis armutlara bu ici doldurun. Kremanin yapilisi: Krema ve sutu kucuk bir tencereye koyup kaynatmadan kaynama noktasina getirin. Baska bir karistirma kabina yumurta sarilarini kahverengi sekerle beraber koyup elektrikli mikserle katilasip rengi acilana kadar cirpin. Sonra bu yumurtali karisimi sicak sutlu kremanin icine yavasca dokerek hizla karistirin. Pirinc ununu da ekleyip karistirin. Hafifce katilasana kadar kisik ateste kaynama noktasina getirmeden pisirin. Bu asamada yumurtalarda topaklanma olabilir, blender ile karistirirsaniz tekrar puruzsuz kivama gelir. Dokulebilir kivamda bir krema olusacak. Hamurun yapilisi: Butun hamur malzemelerini karistirip yogurarak 2-3 mm inceliginde acin ve birer cm 'lik seritler kesin. Ust yuzlerine fircayla cirpilmis yumurta sarili sudan surun. Daha sonra yumurta surulmus kisimlar armuta degecek sekilde sapli kisimdan baslayarak butun armut kaplanana kadar seritler hafifce birbirinin uzerine gececek sekilde sarin. Yaglanmis tepsiye dizin. Butun armutlari hamurla kapladiktan sonra, kalan sulu yumurtayi fircayla sarilmis hamurlarin uzerine surun. 1-2 kasik toz sekeri de ustlerine serpin. 180 derece isitilmis firinda yaklasik40 dakika hamurlar kizarana kadar pisirin. Armutlar hafifce soguyunca yanina ilik vanilya kremasi ve 1 top sade dondurma ile servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.