Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
27 Nisan 2008 Pazar
Tas kebapli gelin bohcasi
(Et yemekleri basligi altinda verilen Tas kebabi tarifini uygulayarak icini hazirlayin.)
Krep hamuru malzemeleri:
3 yumurta
1.5 cay bardagi siviyag
2+1/4 su bardagi sut
akici boza kivamina gelecek kadar un ilavesi
tuz
Krepin yapilisi:
Butun malzemeleri karistirma teliyle cirpin. Yaglanmis teflon tavaya bir kepce dokup hemen tavayi egdirerek hamurun tavanin tabanina yayilmasini saglayin. Kenarlarinda kizarma baslayinca alt ust edin, duz bir tabaga alin. 1 dakika bekleyin. Tas kebabindan 2 yemek kasigi krepin ortasina koyup bohca gibi buzun ve once kaynar suya sonrada hemen soguk suya tutulmus yesil soganla baglayin. Suslemek icin kurdanin uzerini alimunyum folyo ile sarip, dugumun icinden batirin. Sicak servis yapin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.