Translate

27 Nisan 2008 Pazar

Tas kebapli gelin bohcasi

(Et yemekleri basligi altinda verilen Tas kebabi tarifini uygulayarak icini hazirlayin.) Krep hamuru malzemeleri: 3 yumurta 1.5 cay bardagi siviyag 2+1/4 su bardagi sut akici boza kivamina gelecek kadar un ilavesi tuz Krepin yapilisi: Butun malzemeleri karistirma teliyle cirpin. Yaglanmis teflon tavaya bir kepce dokup hemen tavayi egdirerek hamurun tavanin tabanina yayilmasini saglayin. Kenarlarinda kizarma baslayinca alt ust edin, duz bir tabaga alin. 1 dakika bekleyin. Tas kebabindan 2 yemek kasigi krepin ortasina koyup bohca gibi buzun ve once kaynar suya sonrada hemen soguk suya tutulmus yesil soganla baglayin. Suslemek icin kurdanin uzerini alimunyum folyo ile sarip, dugumun icinden batirin. Sicak servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.