Translate

13 Nisan 2008 Pazar

Peynirli tuzlu kek

Malzemeler: 3 yumurta 1 su bardagi yogurt 1 su bardagi ufalanmis beyaz peynir 1 paket kabartma tozu 1 tutam dogranmis dereotu veya maydanoz 125 gr sivi yag ve tereyagi karisimi kek kivaminda akici bir hamur olacak kadar un ilavesi (1 su bardagi unu koyup kivamina gore fazladan ilave edin.) Yapilisi: Yumurtalari yogurtla beraber elektrikli mikserle cirpin. Sonra eritilmis tereyagini, sivi yagi ve butun diger malzemeleri 1 su bardagi unla beraber koyun. Mikseri calistirin. Kek hamuru kivamina gelene kadar gerekirse fazladan un ilavesi yapin. Yaglanmis uzun kek tenceresine dokup 180 derece isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.