Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
13 Nisan 2008 Pazar
Peynirli tuzlu kek
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi ufalanmis beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 tutam dogranmis dereotu veya maydanoz
125 gr sivi yag ve tereyagi karisimi
kek kivaminda akici bir hamur olacak kadar un ilavesi (1 su bardagi unu koyup kivamina gore fazladan ilave edin.)
Yapilisi:
Yumurtalari yogurtla beraber elektrikli mikserle cirpin. Sonra eritilmis tereyagini, sivi yagi ve butun diger malzemeleri 1 su bardagi unla beraber koyun. Mikseri calistirin. Kek hamuru kivamina gelene kadar gerekirse fazladan un ilavesi yapin. Yaglanmis uzun kek tenceresine dokup 180 derece isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.