Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
13 Nisan 2008 Pazar
Kayisili fistikli paskalya coregi
Malzemeler:
500 gr un
250 gr sut
1 kahve fincani seker (50 gr)
1 yumurta
50 gr yumusatilmis tereyagi ve sivi yag karisimi
3/4 yemek kasigi kuru maya
1/4 yemek kasigi tuz
3-4 yemek kasigi kayisi receli veya marmelati
1/2 bardak iri kiyilmis yesil fistik
Yapilisi:
Unun ortasini acip sutu ve mayayi koyup elinizle karistirarak eritin. Yumurtayi da ilave edip sutlu mayaya karistirdiktan sonra diger malzemeleri de karistirarak yogurun. Puruzsuz bir hamur olunca agzini kapatip 1.5 saat mayalanmaya birakin. Eger ekmek makinaniz varsa bu tur mayali hamurlarin butun malzemelerini koyup hamur hazirlama ayarinda cok pratik olarak mayalandirabilirsiniz. Hamur iki kati hacmine ulasinca cevizden buyukce parcalar bolun. Her 3 parcadan bir sac orgusu olusturun. Yaglanmis tepsiye dizin. Uzerine kayisi marmelatini surup bolca yesil fistik serpin. Onceden isitilmis 200 derece firinda kizarana kadar pisirin. Ilik servis yapin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.