Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
9 Mart 2008 Pazar
Yufka ekmek kasesinde biberli domatesli yumurta
Malzemeler: (4 porsiyon)
1 yufka ekmek (4'e kesilmis)
1 yemek kasigi sivi yag
4 sivri biber
2 domates
4 yumurta
tuz, karabiber, pulbiber
suslemek icin 1 dal maydanoz
Yapilisi:
Dorde boldugunuz yufka ekmegi muffin kaliplarinin icine bastirip kase sekli verin. Kucuk bir tavaya yagi ve ince dogranmis biberleri koyup soteleyin. Kabuklu dogranmis domatesleri de ilave edip soteleyin. Tuzunu karabiberini atin, karistirin. Bu karisimi yufka ekmek kaselerinin icine bolusturun. Her birinin icine birer yumurta kirin. Yumurtanin uzerine pul biber serpistirip, 180 derece isitilmis firina surun. Yaklasik 20-25 dakika ekmek kizarip yumurtanin beyazi pisene kadar pisirin. Firindan cikinca maydanoz koyup hemen servis yapin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.