Translate

23 Mart 2008 Pazar

Yesim'in seftali soslu dondurma pastasi

Malzemeler: Pasta tabani: 150 gr sade biskuvi 90 gr tereyagi Vanilyali dondurma (pastanin tabani ve sosu disindaki heryer dondurmadan olusuyor) Seftali sosu: 1 kase seftali 1 su bardagi su 2-3 yemek kasigi seker 1 yemek kasigi misir nisastasi Uzeri icin: Cikolata kiriklari likapa (blueberry) pudra sekeri Sosun hazirlanisi: Misir nisastasini 1 bardak suyun yarisiyla ezin, kalan suyuyla beraber kucuk bir tenceredeki sekere ilave edin. Seftalileri parcalayiciya koyup pure haline getirin, sekerli misir nisastali suya karistirin. Telle karistirarak biraz katilasana kadar pisirin, sogumaya birakin. Oda sicakligina gelince buzdolabina kaldirin. (Sogudugu zaman dondurmanin uzerine dokulecek.) Tabani olusturmak icin biskuvileri un gibi parcalayicida ufalayin. Erimis tereyagini da katip tekrar calistirin. Kelepceli, alti yanlardan ayrilabilen kek kabini yaglayip tabanina yagli kagit serip tekrar yaglayin. Tereyagli biskuviyi iyice bastirip sert bir taban olusturun. Dis kenarlarina kucuk biskuvi veya gofretler koyarak, hafifce biskuviye bastirin. Buzdolabinda yarim saat bekletin. Sonra vanilyali dondurmayi kasikla bu tabanin uzerine bastirip iyice duzleyerek yayin. Dondurma 3-4 parmak kalinlikta dosendikten sonra sogutmus oldugunuz seftali sosunu uzerine dokup duzleyin. Cikolata kiriklari ve uzerine pudra sekeri serpilmis likapa (yaban uzumu, blueberry) ile susleyin ve buzluga kaldirin. Tamamen sertlestikten sonra alt tabani cikarmak icin cemberin kelepcesini acin. Servis tabagina koyup, buzlukta saklayin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.