Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
11 Mart 2008 Salı
Yesim'in cevizli ekmegi
Malzemeler:
1 dilim cavdar ekmegi
1 tatli kasigi bal
1 tatli kasigi dolusu toz haline getirilmis keten tohumu
1 avuc ceviz
Yapilisi:
Cavdar ekmagini tost makinasinda kizartin. Uzerine 1 tatli kasigi bali surun ve keten tohumunu uzerine serpin. (Keten tohumunu cekirdek halinde alin, parcalayicida yarim kavanoz kadarini toz haline getirin ve tekrar kavanoza doldurun, buzdolabinda saklayin. Tukettikce ayni sekilde az miktarlarda toz haline getirin. Boylece keten tohumunun yagindaki cok faydali omega 3 gibi amino asitler bozulmadan saklanmis olur. Toz halinde satin almayin.) En uste de 1 avuc ceviz yerlestirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.