Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
18 Mart 2008 Salı
Terbiyeli kofte
Malzemeler:
600 gr kiyma
2 sogan
1 domates
1/2 su bardagi pirinc
tuz, karabiber
tatli kirmizi biber, pul biber
kimyon
1 tutam maydanoz
1 yumurta
Terbiyesi icin:
1 yumurta
1+1/2 yemek kasigi un
1/2 limon suyu
1/2 su bardagi su
Uzeri icin:
2 kasik dogranmis maydanoz
Yapilisi:
Derin bir kaba kiymayi, yikanip uzerini 2 parmak gececek kadar suyla haslanip suzulmus pirincleri, parcalayicida pure haline getirilmis sogani ve domatesi, 1 yumurtayi, ince dogranmis 1 tutam maydanozu tuzu ve baharatlari koyup elle yogurun. Ceviz buyuklugunde parcalar koparip yuvarlak ve yassi kofteler yapip genis bir tencereye doseyin. (3-4 kat ust uste dosenebilir.) Uzerini gececek kadar kaynar suyu 1 yemek kasigi sivi yagi koftelerin uzerine yavasca dokup kapagini kapatip 20 dakika kadar kofteler pisene kadar kaynatin. Kucuk bir kaseye terbiyesi icin 1 yumurta 1/2 limon suyu, unu ve suyu koyup catalla cirpin. Koftenin sicak suyundan kaseye 1-2 kepce koyup bir taraftan da hizla catalla cirpin. Kasedeki terbiye ilik ve puruzsuz hale gelince hepsini tencereye bir taraftan hizla karistirarak dokun. 7-8 dakika daha pisirip atesten alin. Dogranmis maydanozla servis yapin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.