Translate

23 Mart 2008 Pazar

Taze tarhana corbasi

Malzemeler: 2 yemek kasigi sivi yag 3 yemek kasigi un 1/2 su bardagi ince irmik 1 tatli kasigi kuru nane 2 litre su 250 ml yogurt 1 yemek kasigi domates salcasi 1 yemek kasigi tatli biber salcasi tuz, karabiber Sosu icin: 1 tatli kasigi tereyagi 1/2 cay kasigi tatli kirmizi biber 1 tatli kasigi domates salcasi tuz, biraz su ilavesi (Su ilavesiyle sos kivamina getirerek kisik ateste 5 dakika pisirin.) Yapilisi: Tencereye sivi yagi, unu, irmigi ve naneyi koyup hafifce kavurun. Salcalari, yogurdu, suyu, tuzu, karabiberi koyup telle karistirarak kaynayana kadar pisirin. Kaynama noktasina gelince kapagi acik olarak 10 dakika pisirin. Servis icin uzerine sostan gezdirin.

2 yorum:

  1. Merhaba

    Tarhana corbaniz leziz oldugu kadar pratik gorunuyor. Denemek istiyorum.

    Yalniz, tarifte NANEYI unla kavurun diye geciyor ama malzeme listesinde nane yok.

    Nane kuru nane mi olucak, taze nane mi, ne kadar olucak?

    Cevabinizi belkiyorum, elinize saglik.

    YanıtlaSil
  2. Naneyi ve miktarini malzemelere koymayi unutmusum, tesekkurler hatirlattigin icin. 1 tatli kasigi (tepeleme) kuru nane kullandim. Arzuya gore miktari arttirilabilir. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.