Translate

9 Mart 2008 Pazar

Pudra sekerli lokma

Malzemeler: 4 su bardagi un 1 yumurta 2 su bardagi ilik su 1 cay kasigi tuz 7 tatli kasigi seker(tepeleme) 1 paket kuru maya Uzeri icin: Altini ustunu kaplayacak miktarda pudra sekeri Kizartmak icin: Sivi yag Yapilisi: Butun malzemeleri karistirip, boza kivaminda akici bir hamur hazirlayin. 1.5 saat mayalandirin. Sivi yaga batirilmis tatli kasigiyla hamurdan kucuk parcalar alip yaga batirdiginiz elinizle parcayi kasiktan kurtarip kizgin yaga birakin. Altini ustunu kizartin. Genis bir tepsiye koyun, soguyunca uzerine pudra sekeri eleyin ve servis tabagina alin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.