Translate

22 Mart 2008 Cumartesi

Lazanya

Malzemeler: 1 paket kuru lazanya hamuru (hamur gibi genis acilmis makarna) kaynar su, tuz Kiymali sos: 2 yemek kasigi siviyag 2 dis dovulmus sarimsak 1 buyukce, kucuk dogranmis sogan 750 gr kiyma 1/2 cay bardagi kirmizi sarap (sarapsiz da yapilabilir, az miktarda koyunca kirmizi ete lezzet katiyor) 4 buyuk domates 4 yemek kasigi salca tuz, karabiber, kirmizi biber, pulbiber Besamel sosu: 1 kasik tereyagi 120 gr rendelenmis kasar peyniri 30 gr rendelenmis parmesan peyniri 750 ml soguk sut 3 yemek kasigi un tuz, karabiber Yapilisi: Bir tavaya siviyagi koyup dovulmus sarimsagi ve ince dogranmis soganlari soteleyin. Sonra kiymayi ilave edip suyunu cekene kadar kavurun. Kucuk dogranmis domatesleri de koyup 5 dakika daha kavurun. Sarabi, salcayi tuzu ve baharatlari koyup kapagi acik olarak orta ateste 5-6 dakika pisirin. Besamel sos icin tereyagini kucuk bir tavaya koyun eritin, unu koyup hafifce kavurun. Sutu una ilave edin, bir taraftan da puturlesen unu kasikla ezin, puruzsuz bir hale getirin. Sonra rendelediginiz iki cesit peyniri ayri bir kapta birbirine karistirin. Karisik peynirin bir avucunu en ustu icin ayirip kalan hepsini unlu sutun icine dokun. Tuzunu, karabiberini koyup muhallebi kivamina gelene kadar karistirin. Lazanyalari tuzlu kaynar suda hafifce diri kalacak sekilde haslayin. (Ikiser ikiser haslayin yoksa birbirine yapisir.) Firina dayanikli genis bir kabin icini yaglayin. Kiymali sostan kabin tabanina doseyin. Uzerine bir kat kaplayacak sekilde lazanyalari yerlestirin. Tekrar kiymali sostan, onun uzerine de besamel sosundan koyun. Tekrar haslanmis lazanyalardan bir kat koyup uzerine kiyma sosu ve besamel sosu olarak devam edin. En ust katta hamur olursa piserken kuruyor. O yuzden son kat lazanya hamurlarini koyunca son kiymali sosu uzerine kaplayacak sekilde yayip en uste de besamel sosu her tarafini kaplayacak sekilde yerlestirin. Ayirdiginiz bir avuc karisik peyniri de uzerine serpip agzi acik olarak 200 isitilmis firinda kizarana kadar yaklasik 40 dakika pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.