Translate

27 Mart 2008 Perşembe

Kazandibi

1 kg sut 1 yemek kasigi tuzsuz yumusatilmis tereyagi (tepsiyi yaglamak icin) 1 cay bardagi pudra sekeri (yaglanmis tepsiye elemek icin) 1 cay bardagi pirinc unu 3/4 cay bardagi bugday nisastasi 1 paket vanilya 1.5 su bardagi seker Yapilisi: Yumusatilmis tereyagini elinizle bastirarak genis bir tepsinin her tarafinda tabaka olusturacak sekilde surun. Pudra sekerini de uzerine esit olarak kaplayacak sekilde eleyin. (Bu asamalar kazandibinin en onemli kisimlaridir. Yanik goruntusu bu sekilde olusacak.) Ayri bir tencereye soguk sutu, pirinc ununu, bugday nisastasini, normal sekeri koyup, telle karistirarak kaynama noktasina gelip katilasana kadar pisirin. Atesten alinca vanilyayi ilave edip karistirin. Yagli pudra sekerli tepsiye dokun, uzerini duzleyip tepsiye yayin. Ocagin uzerinde 5'er dakikada bir cevirerek altinin hafifce yanmasini saglayin. Ocagin uzerinde yaklasik yarim saat bu cevirerek yakma islemine evam etmeniz gerekiyor. Altinin istediginiz yanikliga gelip gelmedigi kenarlarin renginin koyulasmasindan anlasiliyor. Sonra islak bezin uzerinde oda sicakligina gelinceye kadar bekletip. Buzdolabinda sogutun. Kucuk dikdortgenlere kesip spatula ile kaziyarak rulo gibi katlayarak servis tabagina alin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.