Translate

14 Mart 2008 Cuma

Karisik sebzeli, ton balikli salata

Malzemeler: 1 tatli turuncu patates (sweet potato) yoksa 1 dilim balkabagi 10-15 yassi bezelye (snow peas) 2-3 parca kivircik marul 8-10 siyah zeytin kucuk bir kutu konserve ton baligi 1 sap yesil sogan 1 salatalik (iri dilimlenmis) 1 domates (iri dilimlenmis) 1/2 avakado (dilimlenip kararmamasi icin limon suyu surulmus) 7-8 sap kuskonmaz 2 yemek kasigi balsamik sirke 2 yemek kasigi sizma zeytinyagi tuz Yapilisi: Kuskonmaz sapinin tahtamsi kismini atin, (esnemeden kirilabilen yerden itibaren kullanabilirsiniz, kirilmayan esneyen kisimlari ise sert ve yemesi hos olmayan tarafidir) yassi bezelyelerle birliklte buharda, cok yumusatmadan 8-10 dakika pisirin. Sonra hemen soguk suyun icine atin ve cikarin. (Boylece rengi bozulmadan kalir.)Kucuk bir firin kabina 1 tatli patatesi butun ve kabugu soyulmus sekilde koyun, kabak kullaniyorsaniz bir uzun dilim halinde koyun. Uzerine zeytinyagi gezdirin tuz atin ve 200 derece isitilmis kapaksiz olarak, firinda yaklasik 20-30 dakika yumusayana kadar pisirin. Servis tabagina marullari elinizle irice koparip doseyin. Uzerine dogranmis salatalik, domates, buharda pismis kuskonmaz ve yassi bezelyeleri istediginiz sekilde yerlestirin. Tatli patatesi veya kabagi da iri ikiser cm'lik kuplere dograyin, uzerine koyun. Yesil sogani 5-6 cm boyunda kesin ve ortasina dik olarak koyun. Avakado dilimlerini ortadan yanlara dogru yerlestirin. Zeytini gelisi guzel serpin. En son olarak ta ton baligini koyun. Servisten hemen once uzerine balsamik sirke, tuz ve sizma zeytinyagi gezdirerek servis yapin. (Bu salata, protein ve sebzeleriyle basli basina bir ogun, ayni zamanda detox menulerine de cok uygun.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.