Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
20 Mart 2008 Perşembe
Kabak corbasi
Malzemeler:
1/2 balkabagi
2 sogan
1 yemek kasigi (silme) tereyagi
1 yemek kasigi sivi yag
2+1/2 yemek kasigi un
1 buyuk su bardagi sut
1/2 buyuk su bardagi krema (sekersiz)
8 buyuk su bardagi su
tuz, karabiber, kirmizi biber, pulbiber
1 yumurta sarisi
Suslemek icin fazladan 3-4 kasik krema
Yapilisi:
2 sogani kucuk dograyin. Yaglari tencereye koyup soganlari yumusayana kadar soteleyin. Sonra kabuklari soyulup 2-3 cm irilikte dogranmis kabaklari ve unu koyup hep birlikte soteleyin 5 dakika kadar. 8 su bardagi suyu koyup kapagini kapatip kabaklar iyice yumusayana kadar pisirin. Tuz ve baharatlari ilave edin. Sutu ve kremayi da ilave edip karistirin. El blender'ini tencerenin icine koyarak hepsini ezip puruzsuz hale getirin. Daha sonra kucuk bir kaseye yumurta sarisini koyup catalla cirpin. Sicak corbadan 1 kepce alarak, yumurtaya catalla cirparak karistirin, ve hepsini yine hizla karistirarak corbanin icine dokun. Tekrar 1-2 dakika blender'i calistirin. Servis icin tabaga koyup uzerine 1-2 kasik soguk krema dokup maydanoz daliyla susleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.