Translate

20 Mart 2008 Perşembe

Kabak corbasi

Malzemeler: 1/2 balkabagi 2 sogan 1 yemek kasigi (silme) tereyagi 1 yemek kasigi sivi yag 2+1/2 yemek kasigi un 1 buyuk su bardagi sut 1/2 buyuk su bardagi krema (sekersiz) 8 buyuk su bardagi su tuz, karabiber, kirmizi biber, pulbiber 1 yumurta sarisi Suslemek icin fazladan 3-4 kasik krema Yapilisi: 2 sogani kucuk dograyin. Yaglari tencereye koyup soganlari yumusayana kadar soteleyin. Sonra kabuklari soyulup 2-3 cm irilikte dogranmis kabaklari ve unu koyup hep birlikte soteleyin 5 dakika kadar. 8 su bardagi suyu koyup kapagini kapatip kabaklar iyice yumusayana kadar pisirin. Tuz ve baharatlari ilave edin. Sutu ve kremayi da ilave edip karistirin. El blender'ini tencerenin icine koyarak hepsini ezip puruzsuz hale getirin. Daha sonra kucuk bir kaseye yumurta sarisini koyup catalla cirpin. Sicak corbadan 1 kepce alarak, yumurtaya catalla cirparak karistirin, ve hepsini yine hizla karistirarak corbanin icine dokun. Tekrar 1-2 dakika blender'i calistirin. Servis icin tabaga koyup uzerine 1-2 kasik soguk krema dokup maydanoz daliyla susleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.