Translate

25 Mart 2008 Salı

Guvec

Malzemeler: 600 gr koyun veya dana parca et 1 yemek kasigi siviyag 1 patlican 1 kabak 2 patates 1 sogan 3 dis sarimsak 1 kase bezelye 3-4 iri dilimlenmis domates 1 yemek kasigi salca 1 yemek kasigi tereyagi tuz, karabiber, tatli kirmizibiber, pulbiber, kekik Guvec kabini hava almamasi icin sivamak icin: 1/2 su bardagi un biraz su ve tuz (ele yapismayacak hamur kivamina gelecek) Yapilisi: Patlicani alaca soyup ince uzun parcalar kesip tuzlu soguk suda yarim saat aciliginin cikmasi icin bekletin. Bu arada duduklu tencereye 1 kasik siviyagi ve etleri koyup biraz kavurun. Tencerenin yari hizasina kadar kaynar su ilave edip kapagini kapatip 20 dakika kadar pisirin. Kabaklari da alaca soyup kup kup dograyin. Domatesleri iri dilimleyin. Sarimsaklari da irice dilimlere kesin. Sogani halka seklinde dograyin. Patatesleri de soyup kup seklinde dograyin. 1 kasik salcayi etin ve suyunun bulundugu duduklu tencereye koyup karistirin. Dilimlediginiz sarimsaklardan birisini tencerenin icine surun. Sonra hazirladiginiz butun malzemelerden ve etlerden kat kat guvec tenceresine doseyin. Dosedikce tuz ve baharat ilavesi yapin. En ustu icin her malzemeden biazcik ayirip butun malzemeler bitene kadar devam edin. En uste de butun malzemelerden ornek olarak dizin. Uzerine iyice bastirin. Duduklu tenceredeki etin suyuna yeteri kadar tuz ilavesi yapip hepsinin uzerine dokun. Eritilmis 1 kasik tereyagini da en ustten gezdirin. Kapagini kapatip un, tuz ve suyla yaptiginiz hamuru kapagin etrafina yapistirin. 180 derece isitilmis firinda 1.5 saat pisirin. Pistikten sonra hamuru bir uctan bicakla kirarak cikarin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.