Translate

21 Mart 2008 Cuma

Yesim'in bulgur koftesi

Malzemeler: 2 su bardagi ince bulgur 8 yemek kasigi un 2 sogan 2 dis sarimsak 2 yemek kasigi sivi yag 2 domates 1 yemek kasigi salca tuz, karabiber, kirmizi biber, pulbiber Sosu: 1 kasik tereyagi 2 sivri biber 150-200 gr kiyma 3 domates 1 yemek kasigi salca 2 dis sarimsak tuz, karabiber, kirmizi biber Yapilisi: Bulguru yikayip suzun, 1 tatli kasigi tuz koyun her tarafini ayni seviyede kaplayacak kadar kaynar su koyun. kapagini kapatip suyu cekip sismesini bekleyin. Diger taraftan kucuk bir tavaya 2 sogani ve sarimsagi kucuk kucup dograyip sivi yagla soteleyin. Domatesleri de rendeleyip tavaya ilave edin. 5 dakika pisince salcayi, tuz ve baharatlari ilave edin. Genis bir karistirma kabina suyunu cekmis bulgurlari, unu ve bu salcali karisimi birbirine katip yogurun. Kucuk kucuk yuvarlak kofteler yapin. Unlanmis tepsiye dizin, ara sira sallayip her tarafinin unlanmasini saglayin. Hepsini bu sekilde yapinca bir tencereyi suyla doldurup kaynatin, icine 1-2 tatli kasigi tuz atip bu kofteleri kaynar suya atin. 10 dakika kapagi acik olarak pisirin. Delikli kepceyle kofteleri sudan cikarip firina dayanikli bir kabin icine alin. Kucuk bir tencereye tereyagini koyup ince dogranmis biberleri ve kucuk dogranmis sarimsaklari soteleyin. Kiymayi ilave edip beraber kavurun. Sonra kucuk dogranmis domatesleri ilave edin 5 dakika pisirin ve salcayi tuzu, baharatlari ilave edin. 1-2 su bardagi sicak su ilave edip karistirin. Koftelerin uzerine bu sosu dokup 180 derece isitilmis firinda 25-30 dakika pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.