Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
24 Şubat 2008 Pazar
Tavuk sinitzel
Malzemeler:
3 tavuk gogsu
1 yumurta
ince ince parcalanmis 8-9 dilim ekmek
2 yemek kasigi salca
2-3 yemek kasigi su
rendelenmis kasar peyniri
kizartmak icin sivi yag
Yapilisi:
Tavuk gogsunu duz uzun kenarindan yandan enine kesin, sonuna gelince tam ikiye ayirmayin. Boylece buyuk kalp seklinde bir parca elde etmis oluyorsunuz. Diger parcalari da bu sekilde hazirlayin. Daha sonra kesme tahtasinin uzerinde tavuklarin uzerine et cekiciyle vurarak iyice yassilastirin. 1 yumurtayi cirpin icine biraz tuz atin ve tavuklari yumurtaya bulayin. Genis bir kaba ufalanmis ekmekleri koyup tavuklari uzerine bastirarak altli ustlu tavugun tamamen ekmekle kaplanmasini saglayin. Tavaya sivi yag koyarak sinitzellerin altini ustunu kizartin. Gril tepsisinin uzerine yerlestirin. Ustlerine kasar rendesi serpip suyla sos kivamina getirdiginiz salcadan da peynirlerin uzerine gezdirin. Isitilmis grile surun, peynirler eriyince sicak servis yapin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.