Translate

24 Şubat 2008 Pazar

Tavuk sinitzel

Malzemeler: 3 tavuk gogsu 1 yumurta ince ince parcalanmis 8-9 dilim ekmek 2 yemek kasigi salca 2-3 yemek kasigi su rendelenmis kasar peyniri kizartmak icin sivi yag Yapilisi: Tavuk gogsunu duz uzun kenarindan yandan enine kesin, sonuna gelince tam ikiye ayirmayin. Boylece buyuk kalp seklinde bir parca elde etmis oluyorsunuz. Diger parcalari da bu sekilde hazirlayin. Daha sonra kesme tahtasinin uzerinde tavuklarin uzerine et cekiciyle vurarak iyice yassilastirin. 1 yumurtayi cirpin icine biraz tuz atin ve tavuklari yumurtaya bulayin. Genis bir kaba ufalanmis ekmekleri koyup tavuklari uzerine bastirarak altli ustlu tavugun tamamen ekmekle kaplanmasini saglayin. Tavaya sivi yag koyarak sinitzellerin altini ustunu kizartin. Gril tepsisinin uzerine yerlestirin. Ustlerine kasar rendesi serpip suyla sos kivamina getirdiginiz salcadan da peynirlerin uzerine gezdirin. Isitilmis grile surun, peynirler eriyince sicak servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.