Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
12 Şubat 2008 Salı
Kabakli patatesli kanapeler
Malzemeler:
250 gr balkabagi
1 orta boy patates
tuz, karabiber
8 dilim beyaz ekmek
50 gr beyaz peynir
3 yemek kasigi dogranmis yesil sogan (sadece yesil kismi)
2-3 yemek kasigi yumusatilmis tereyagi
1 yemek kasigi dogranmis maydanoz
Yapilisi:
Kabaklari ve patatesi yumusayana kadar ayri olarak haslayin, suyunu suzun. Parcalayicida tuz ve karabiberi de ilave ederek puruzsuz bir kivamda ezin. Sogumasi icin buzdolabina kaldirin. Ekmeklerden cay bardaginin agzi genisliginde kucuk yuvarlaklar kesin. Firin tepsisine koyarak kesilmis ekmekleri 180 derece isitilmis firinda altli ustlu kizartin. Dogranmis soganlarin bir yemek kasigini sonradan ustlerine serpmek icin ayirin, kalan 2 kasik soganla dogranmis 1 kasik maydanozu yumusatilmis tereyagiyla karistirip kizarmis ekmeklerin uzerine surun. Kabak patates karisimini krema torbasiyla sekilli olarak ekmeklerin uzerine yerlestirin. Kup kup dogranmis peynirlerden birer tane purenin uzerine koyup ayirdiginiz yesil sogandan serpin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.