Translate

12 Şubat 2008 Salı

Kabakli patatesli kanapeler

Malzemeler: 250 gr balkabagi 1 orta boy patates tuz, karabiber 8 dilim beyaz ekmek 50 gr beyaz peynir 3 yemek kasigi dogranmis yesil sogan (sadece yesil kismi) 2-3 yemek kasigi yumusatilmis tereyagi 1 yemek kasigi dogranmis maydanoz Yapilisi: Kabaklari ve patatesi yumusayana kadar ayri olarak haslayin, suyunu suzun. Parcalayicida tuz ve karabiberi de ilave ederek puruzsuz bir kivamda ezin. Sogumasi icin buzdolabina kaldirin. Ekmeklerden cay bardaginin agzi genisliginde kucuk yuvarlaklar kesin. Firin tepsisine koyarak kesilmis ekmekleri 180 derece isitilmis firinda altli ustlu kizartin. Dogranmis soganlarin bir yemek kasigini sonradan ustlerine serpmek icin ayirin, kalan 2 kasik soganla dogranmis 1 kasik maydanozu yumusatilmis tereyagiyla karistirip kizarmis ekmeklerin uzerine surun. Kabak patates karisimini krema torbasiyla sekilli olarak ekmeklerin uzerine yerlestirin. Kup kup dogranmis peynirlerden birer tane purenin uzerine koyup ayirdiginiz yesil sogandan serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.