Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Zeytinli acma

Hamur malzemeleri: 6 su bardagi un 1.5 corba kasigi kuru maya 1 yumurta beyazi (sarisini uzeri icin ayirin) 1 tatli kasigi seker 1 tatli kasigi tuz 1 su bardagi ilik sut 1 su bardagi sivi yag 2 avuc ilik su (kulak memesi yumusakliginda bir hamur olacak) Ic malzemeleri: 125 gr tereyagi ce sivi yag karisimi (yari yariya) 1 kase zeytin ezmesi uzerine surmek icin 1 yumurta sarisi, 1 yemek kasigi sivi yag) Yapilisi: Unu derin bir kaba koyup ortasini cukurlastirin. Icine mayayi, ilik sutu ve sekeri koyup maya eriyene kadar elle karistirin. Daha sonra butun hamur malzemelerini koyarak hamuru yogurun. Uzerini kapatip 1.5 saat mayalanmaya birakin. Hamur iki kati hacmine gelince 12 bezeye bolun. Bezenin birisini alin ve 1 cay kasigi tereyag ve sivi yag karisimini elinizle uzerine surerek bastirin ve parmaklarla basarak gererek hamuru bir karis buyuklugunde acin. Acilmis hamurun uzerine zeytin ezmesini surun ve rulo yapin. Tepsiyi yaglayin. Rulonun bir ucunu sol elle sabit tutun ve sag elle hamurun diger ucundan baslayarak cevirirerek sol uca birlestirin. Uclar birlesince 3 parmagi simitin icine koyup diger elle yukaridan tutarak simiti ileri geri hareket ettirerek uclarinin yapismasini saglayin.1 yumurta sarisini 1 kasik sivi yagla karistirip acmalarin uzerine surun. Onun uzerine de susam veya corek otu serpip tepsi mayalanmasi icin yaklasik 20 dakika daha bekletin. 220 derece isitilmis firinda pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.