Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
21 Ocak 2008 Pazartesi
Yesim'in tahinli ketesi
Hamuru:
4.5 su bardagi un
1.5 su bardagi sut
1 yumurta
2/3 dolu yemek kasigi kuru maya
3 yemek kasigi dolusu seker
1/2 su bardagi tahin
uzerine surmek icin bir yumurta sarisi ve 1 cay kasigi seker karisimi
Ic malzemeri:
1 su bardagi tahin
1/2 su bardagi seker
(karistirilip acilmis hamurun uzerine surulecek)
Yapilisi:
Unu derin bir kaba koyup ortasini acin ve icine sutu mayayi koyup mayayi eritin sonra diger hamur malzemelerini koyarak yogurun. Uzerini kapatip 1.5 saat mayalandirin. Yumurta buyuklugunde parcalara bolerek oval bicimde 1 cm kalinliginda (ya da daha ince) ac. Sekerli tahini uzerine surun ve rulo yapin. Bu ruloyu da kendi etrafinda yuvarlayin, en son ucu da altina kivirin. Hafifce ustune bastirin. Sekerli yumurta sarisini surup 180 derece isitilmis firina surun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.