Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Yesim'in tahinli ketesi

Hamuru: 4.5 su bardagi un 1.5 su bardagi sut 1 yumurta 2/3 dolu yemek kasigi kuru maya 3 yemek kasigi dolusu seker 1/2 su bardagi tahin uzerine surmek icin bir yumurta sarisi ve 1 cay kasigi seker karisimi Ic malzemeri: 1 su bardagi tahin 1/2 su bardagi seker (karistirilip acilmis hamurun uzerine surulecek) Yapilisi: Unu derin bir kaba koyup ortasini acin ve icine sutu mayayi koyup mayayi eritin sonra diger hamur malzemelerini koyarak yogurun. Uzerini kapatip 1.5 saat mayalandirin. Yumurta buyuklugunde parcalara bolerek oval bicimde 1 cm kalinliginda (ya da daha ince) ac. Sekerli tahini uzerine surun ve rulo yapin. Bu ruloyu da kendi etrafinda yuvarlayin, en son ucu da altina kivirin. Hafifce ustune bastirin. Sekerli yumurta sarisini surup 180 derece isitilmis firina surun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.