Translate

22 Ocak 2008 Salı

Sebzeli samosalar

Malzemeler: Hamuru icin: 500 gr un yarim cay bardagi sivi yag kulak memesi yumusakligina gelene kadar su ilavesi (Hazir satilan borek hamurlari da kullanilabilir (yufka ya da milfoy degil de el acmasi borek hamuru tarzinda olanlar) 1 tatli kasigi tuz Ic malzemeleri: 2 yemek kasigi sivi yag 1 ince dogranmis kuru sogan 1 dovulmus sarimsak 2 cay kasigi curry powder(kori baharati) 1 buyuk patates (200 gr) 1 buyuk havuc 2 yemek kasigi bezelye kizartmak icin sivi yag Hamurun yapilisi: Butun malzemeleri yogurarak hamuru 20 dakika dinlendirin. Icinin hazirlanisi: Tavaya yagi koyup, ince dogranmis sogani ve dovulmus sarimsagi kavurun. Curry baharatini ilave edin. Onceden haslanmis bezelyeleri ve bezelye boyunda kup kup dogranmis havuc ve patatesi de cok az bir suyla ilave edin. Sogumaya birakin. Bir bardak yardimiyla yuvarlaklara kesin hamurlari. Icine 1 yemek kasigi icten koyup ortadan daireyi katlayin. Kenarlarini da firfir gibi parmaginizla cevirerek sarin. Kizgin yagda kizartin, sicak servis yapin. Yaninda degisik soslarla ikram edebilirsiniz. Ben, uzak doguda kullanilan sweet chilli sosuna batirarak servis yapiyorum. Recel gibi sekerli ama ayni zamanda aci biber tadinda bir sos. Kizartmadan bu samosalari bir kabin icine arasina yagli kagit doseyerek kullanacaginiz zamana kadar buzlukta saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.