Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Yesim'in rulo pizza tekerleri

Hamur malzemeleri: 1 cay kasigi seker Yarim paket kuru maya(7 gr) 1/4 su bardagi ilik su 1.5 su bardagi un 1 cay kasigi tuz 1 yemek kasigi sivi yag 1/2 bardak sut Pizza sosu: 1 yemek kasigi sivi yag 1 dis dovulmus sarimsak 1/2 su bardagi salca 2 yemek kasigi ketcap 1/2 cay kasigi kuru feslegen ya da kekik (Yaga dovulmus sarimsagi koyun hafifce pisirin salca sos ve baharatlari ekleyin, hep birlikte 2-3 dakika pisirin.) Ust malzemeleri: 1 kucuk ince dogranmis kuru sogan (az yagda hafifce pisirin) 1 ince dogranmis sivri biber (az yagda hafifce pisirin) 2 kati pismis yumurta kucuk kucuk dogranmis 1/2 su bardagi rendelenmis kasar peyniri (Butun malzemeleri catalla karistirin.) Yapilisi: Bir kaba unu koyup ortasini acip maya, seker ve sutu koyup mayayi eritin. Diger hamur malzemelerini de ilave edip yogurun. Az yaglanmis bir kaba koyup ustunu kapatip mayalanmaya birakin. Hamur iki kati hacmine ulasinca unlanmis tezgahta iki parcaya bolup her parcayi 20 cm x 45 cm ebatinda merdane ile acin. Pizza sosunun yarisini ilk parcaya diger yarisini da diger parcaya elinizle yayin. Ust malzemelerini de bu iki hamura paylastirin. Enine hamuru rulo seklinde sarin, sonra 1 cm.lik dilimlere kesip yaglanmis tepsiye kesik taraflari altta ve ustte olacak sekilde dizin. 180 derece isitilmis firinda kizarana kadar pisirin. Sicak servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.