Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
26 Ocak 2008 Cumartesi
Pide
Malzemeler:
4 su bardagi un
1 yemek kasigi kuru maya
1.5 su bardagi sut
1.5 tatli kasigi tuz
1 silme cay kasigi seker
Yapilisi:
Unun ortasini acip mayayi sekeri ve ilik sutu parmaklarla karistirarak eritin. Tuzu da ilave edip butun malzemeleri iyice yogurun, 1.5 saat hamur iki kati hacminde kabarana kadar ustunu kapatip mayalandirin. Eger ekmek makinaniz varsa butun malzemeleri koyup makinanin hamur mayalandirma ayarini kullanarak cok guzel kabarmis hamur elde edebilirsiniz. Ben butun mayali hamurlarimi bu sekilde hazirliyorum. Hamur mayalaninca yumurta buyuklugunde parcalar kopararak unlanmus tezgaha koyup merdaneyle tatli tabagi boyunda acin. Yaglanmis tepsiye dizip, yarim saat kadar da tepside mayalanmaya birakin. Sonra uzerine 1 kasik svi yagla karistirilmis cirpilmis yumurta sarisini surup, biraz da corek otu serpistirip 180 derece isitilmis firinda pisirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.