Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
21 Ocak 2008 Pazartesi
Peynirli pide
(Pide hamuru malzemeleri ve yapilisi icin lutfen ekmekler basligi altinda yazdigim pide tarifine bakin ve mayalanana kadar ayni tarifi kullanin)
Ic malzemeleri:
1 kasik sivi yag
1 ince dogranmis kuru sogan
1 kase beyaz peynir
maydanoz
1 yumurta
tuz, karabiber, kirmizi biber
Icinin yapilisi:
Dogranmis sogani yagla yumusayana kadar kavurun. Biberleri ilave edin. Atesten alip elle ufaladiginiz beyaz peynirleri ve maydanozu katin. Uzerine 1 yumurtayi kirip hepsini karistirin, peynirin tuzuna gore tuz ilavesi yapin. Diger taraftan mayalanan hamurdan yumurtadan daha buyuk parcalar koparip unlanmis tezgahta uzunlamasina buyuyecek sekilde acin, kenarlari sivrice bir oval olusturun. Bu hamurun ortasina peynirli icten yayin, kenarlarini iki yanini sivrilterek kapatin. 180 derece isitilmis firinda pisirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.