Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
21 Ocak 2008 Pazartesi
Yesim'in patatesli icli koftesi
Malzemeler:
3 su bardagi koftelik bulgur
3 haslanmis patates
2 kasik un
500 gr kiyma
2 kuru sogan
1 tutam dogranmis maydanoz
tuz, karabiber, kirmizi biber, pulbiber, kimyon
1 yemek kasigi salca
bulguru islatacak kadar kaynar su
1/2 yemek kasigi tereyagi, 1 yemek kasigi sivi yag
2 cirpilmis yumurta
kizartmak icin sivi yag
Ic malzemesinin hazirlanisi:
Yarim kasik tereyagi ve 1 kasik sivi yagla ince dogranmis soganlari kavurun. Kiymayi da ilave edip suyunu cekene kadar kavurun.Tuz, karabiber, kirmizi biber, pul biber ve kimyon ekleyip atesten alin. Maydanozlari da karistirip sogumaya birakin.
Dis malzemenin hazirlanisi:
Koftelik bulgura biraz tuz atarak sicak suyla islatin.(Her tarafi islanacak kadar, su uzerine cikmadan). Kapagini kapatarak 15 dakika bekletin. Haslanmis patatesi elinizle ezerek un, kimyon, pulbiber, karabiber ve salcayla yogurun. Hamurdan yumurtadan biraz kucuk parcalar kopartin, ortasini cukur gibi acip kiymali icten koyun. Kapatarak, iki ucunu sivrilterek icli kofte sekli verin. Cirpilmis yumurtaya batirarak kizgin yagda kizartin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.