Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
21 Ocak 2008 Pazartesi
Kiymali rulo
Hamuru malzemeleri:
500 gr un
1/2 cay bardagi sivi yag
kulak memesi yumusakligda olacak kadar su ilavesi
1 tatli kasigi tuz
Ic malzemeleri:
250 gr kiyma
1 sogan
tuz, karabiber, kirmizi biber
Sosu:
1 cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi sut
1 yumurta
Yapilisi:
Hamur malzemelerini yogurup 4 yada 5 bezeye bolup unlanmis tezgah uzerinde her bezeyi yufka inceliginde acin. Tepsiyi yaglayin. Acilmis hamuru ortadan ikiye kesin,her iki parca hamurun uzerine ic harcindan biraz yayip ince rulo gibi sarin. Tepsinin ortasindan baslayarak yuvarlak kivirarak sarin. Diger hamur ve iclerle de bu sekilde butun tepsiyi doldurana kadar devam edin. Sos malzemelerini catalla karistirip hazirlanan hamurun uzerine dokup 180 derece isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.