Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Kiymali rulo

Hamuru malzemeleri: 500 gr un 1/2 cay bardagi sivi yag kulak memesi yumusakligda olacak kadar su ilavesi 1 tatli kasigi tuz Ic malzemeleri: 250 gr kiyma 1 sogan tuz, karabiber, kirmizi biber Sosu: 1 cay bardagi sivi yag 1 cay bardagi sut 1 yumurta Yapilisi: Hamur malzemelerini yogurup 4 yada 5 bezeye bolup unlanmis tezgah uzerinde her bezeyi yufka inceliginde acin. Tepsiyi yaglayin. Acilmis hamuru ortadan ikiye kesin,her iki parca hamurun uzerine ic harcindan biraz yayip ince rulo gibi sarin. Tepsinin ortasindan baslayarak yuvarlak kivirarak sarin. Diger hamur ve iclerle de bu sekilde butun tepsiyi doldurana kadar devam edin. Sos malzemelerini catalla karistirip hazirlanan hamurun uzerine dokup 180 derece isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.