Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Kiymali patatesli sarma corek

Hamur malzemeleri: (Bu miktarda malzemelerle iki tane sarma corek cikiyor. Bir tane isterseniz yari olcekle yapin, ya da bir tanesini yaglanmis bir tepsiye koyup ustunu aliminyum folyo ile kapatip pisirmeden dondurabilirsiniz. Cok pratik oluyor buzlukta hazirlanmis hamur isi bulundurmak. Buzunu cozup gerektigi zaman firina surebilirsiniz.) 5 su bardagi un 1.5 corba kasigi kuru maya 1 su bardagi yogurt 1 cay bardagi eritilmis tereyagi 1 cay bardagi sivi yag 1 yumurta 1 tatli kasigi tuz yeteri kadar su (hamur kulak memesinden daha yumusak olacak) Ic malzemeleri: 5 patates 1 kuru sogan 100 gr kiyma 2 kasik sivi yag tuz, karabiber, kirmizi biber, pul biber maydanoz Icin hazirlanisi: Patatesleri haslayin, catalla veye elle kabaca ezin. Ince dogranmis soganlari sivi yagda kavurun, kiymayi ilave edip onu da suyunu cekene kadar kavurun. Ezilmis patatesleri ve tuzu baharatlari ilave edip sogumaya birakin. Uzeri icin: 1 yumurta sarisi 1 yemek kasigi sivi yag susam Yapilisi: Derin bir kaba unu koyun. Butun malzemeleri karistirarak yogurun. 1.5 saat iki misli hacmine ulasinca hamuru ikiye bolun. Kalem inceliginde oval ve uzun olarak acin. Icin yarisini hamurun uzerine doseyin. Once dar kisminin bir parcasini ortaya katlayin. Sonra da diger yarisini ustune kapatarak ince uzun bir dikdortgen olusturun. Uzerine 1 yemek kasigi sivi yagla karistirdiginiz yumurta sarisini surun ve bicakla ustten verev kesikler acin. Susam serpip 20 dakika tepside bekletip 180 derece isitilmis firina surun. Diger yarisini da ayni sekilde hazirlayin, buzlukta saklayacaksaniz yumurta sarisini surmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.