Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Cikolatali findikli cheese kek

Malzemeler: 1 buyuk su bardagi kakaolu biskuvi (parcalayicida toz gibi ufalanmis) 1/2 buyuk su bardagi hindistan cevizi 50 gr kavrulmus ince kirilmis findik (birazini ustunu suslemek icin ayirin) 40 gr tereyagi 500 gr krem peynir (cheese kekte sadece bembeyaz, tadi aynen kati yogurt gibi olan peynir kullanin, lutfen sari ve peynir tadinda ve kokusunda olan krem peynir kullanmayin) 3/4 buyuk su bardagi seker 1/4 buyuk su bardagi portakal suyu 1 yemek kasigi portakal kabugu rendesi 3 kahve kasigi toz jelatin (1/4 su bardagi kaynar suda eritilmis) 200 gr bitter cikolata (eritilmis) 1 buyuk su bardagi krema (sekersiz) Suslemek icin: 1 paket krem santi 1 cay bardagi soguk sut (Mikserle katilasana kadar cirpilmis) Kucuk cikolata kiriklari (en ustune serpmek icin) Suslemek icin ayirdiginiz biraz kirilmis findik Yapilisi: Ufalanmis biskuvileri, hindistan cevizini, eritilmis tereyagini ve kirilmis findiklari karistirip yaglanmis ve yagli kagit dosenmis, alti kenarindan ayrilabilen cember kalibin tabanina bastirarak doseyin. Buzluga kaldirin. Karistirma kabinin icine peyniri ve sekeri koyup elektrikli mikserle yumusayana kadar cirpin. Sonra portakal suyunu, portakal kabugu rendesini, kaynar suda eritilmis jelatini de ilave edip hepsi karisana kadar mikserle cirpmaya devam edin. Daha sonra eritilmis cikolatayi ve kremayi ilave edip kasikla karistirin. Bu karisimi buzluktan cikardiginiz biskuvili tabanin uzerine dokun. Uzerine de sutle cirparak hazirladiginiz krem santiyi duzleyerek doseyin. Fazladan ayirdiginiz findik ve cikolata parcalariyla susleyin. Buzlukta saklayin. Aylarca bozulmadan durabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.