Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Ali pasa koftesi-pilavli

Malzemeler: 300 gr kiyma 1 yumurta 1 adet sogan rendesi (cok ince suyu cikacak sekilde) 2 dilim ufalanmis ekmek 1 tatli kasigi kofte bahari 1 tatli kasigi kimyon tuz, karabiber, kirmizi biber 1/2 domates rendesi 1 tatli kasigi salca bulamak icin 2 yemek kasigi un kizartmak icin sivi yag Sosu malzemeleri: 3 domates rendesi 1 tatli kasigi un 1 corba kasigi sivi yag 1 tatli kasigi salca az su (sos kivamina getirecek kadar) Yapilisi: Un ve sivi yag disindaki kofte malzemelerini elle iyice yogurun. Minik yuvarlak top sekli verip icinde un bulunan tepsiye dizin, dizdikce de tepsiyi sallayip koftelerin unlanmasini saglayin. Kizgin sivi yagda hafif sallayarak kizartin. Sosun yapilisi: Kucuk bir tavaya yag ile unu koyup hafifce kavurun. Daha sonra diger malzemeleri telle karistirarak ilave edin, kaynama noktasina gelince atesten alin. Kofteler pisince sicak sosu koftelerin uzerine dokup sallayarak koftelerin soslanmasini saglayin. Yanina sade pirinc pilavi yapip simit seklindeki kek tenceresine pilavi sicakken koyup uzerini basirin, pilav iyice kek kalibina yerlesince servis tabagina pilavi ters cevirip ortada delik kalan yere sicak soslu kofteleri koyun. Kalan kofteleri de pilavin etrafina yerlestirip servis yapabilirsiniz.

1 yorum:

  1. merhaba,
    paylasimlariniz icin tesekkurler, emeginize saglik, cok guzel bi blog olmus... hoscakalin...

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.