Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Ev usulu Adanamsi kebap - Lavas ekmekli

Malzemeler: 500 gr yaglica kiyma 1 sogan ince dogranmis 1 cay kasigi pul biber 1 cay kasigi aci toz biber (az sivi yagin icinde 1 saat bekletilmis) 1 cay kasigi kimyon tuz, karabiber Garnitur olarak: sivri biber yariya kesilmis domates Yapilisi: Butun malzemeleri bir kaba koyup iyice yogurun, 1 saat kadar buzdolabinda bekletin. Mangali atesini hazirlayin. Kiymayi 9-10 parcaya bolup her birini yassi sislere bogum bogum parmakla bastirarak yapistirin. Mangalda yapismamasi icin cevire cevire pisirin. (bir tarafin tamamen pismesini beklemeden cevirin).Kenarlarina da biber ve domatesleri dizin. Kofteler pisince lavas ekmegiyle sicak koftelerin uzerine bastirin ekmegin yaglanmasini saglayin. Servis tabaginda dilimlenmis lavas ekmeginin uzerine kofteleri, domates ve biberleri yerlestirin. Uzerine de birer dal maydanoz koyup servis yapin. Lavas ekmegi malzemeleri: 3 su bardagi un 1.5 tatli kasigi kuru maya 1 tatli kasigi tuz kulak memesi yumusakliginda hamur olana kadar su ilavesi Yapilisi: Unu bir kaba koyup ortasini cukurlastirin, ilik suyla mayayi koyup elinizle karistirarak eritin ve iyice yogurun. 1 saat kadar, hamur iki kati hacime ula♠sana kadar mayalandirin. Sonra yumurta buyuklugunde parcalar bolerek duz teflon tavanin boyu kadar hamuru acin. Piser pismez kucuk kesilmis bir parca tereyagini catalla tutarak ekmegin uzerinde gezdirin. Kofteler pisene kadar kapagi kapali olarak sicak firinda tutun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.